Blomstertrenden 2019

af | jul 1, 2019 | Blomster, Bryllup, Styling | 0 Kommentarer

Allerførst, hvad der kommer på mode i 2019…

Hvordan kommer trenden til at være i Danmark i 2019 inden for blomster til bryllup?.

– I 2018 har det været skæve og anderledes opsætninger, men også meget simple opsætninger. Det gælder både inden for kjoler, hår og ikke mindst blomster. Og det tror jeg fortsætter i 2019. Hvad angår farver, så ser jeg et skift fra det lidt vilde til en bredere vifte af pasteller. Blandt andet syren, fersken og sart limegrøn. De kan både bruges hver for sig, men især også sammen, kan de noget lækkert.

Det er altid spændende at kigge i krystalkuglen for kommende sæsoner og se, hvad der vil blive de næste besættelser og fascinationer indenfor blomster og bryllupper. Generelt er det året, hvor vi bevæger os væk fra de vilde farver til mere dæmpede farver, stilen bliver blødere, mere favnende farver. Med andre ord kommer vi helt ned på jorden igen.

Når det så er sagt, synes jeg det er vigtigt, når der skal vælges stil, at man tænker over at vælge noget man selv kan lide at kigge på, i stedet for at vælge noget meget specielt som er ”in” lige nu, men som man måske vil ”fortryde” når man tænker tilbage på det.

Inspiration til dem, som ønsker at “være med på beatet”…

– En ny tendens er dukket op indenfor blomsterdekoration til brylluppet, nemlig blomster ringe. Det er en smuk og anderledes måde at pynte op med blomster, som giver en særlig stemning og som kan bruges som tema hele vejen gennem brylluppet.

Samtidig bliver blomster ringene et fint symbol, som forstærker symbolikken, som vi jo også har i vielsesringene, der står for uendelig kærlighed. Du kan vælge, at lade blomster ringene udgøre et tema og få lavet nogle ringe, der hænger i loftet i festlokalet, enten lodret eller vandret, kun fantasien sætter grænser.

Hvad bevæger sig ellers indenfor blomster…

De senere år har de grønne planter været i fokus. Først kaktusser og sukkulenter og siden de helt store tropiske planter i kæmpe krukker, som rejser sig som indendørs træer i vores stuer.

Når det gælder de afskårne blomster var det først de skødesløse markbuketter og siden de mere aparte, farvestrålende og bombastiske buketter, der var overalt.

I 2019 vil begejstringen for tørrede blomster stige helt vildt og allerede nu er det begyndt at røre på sig med firmaer, der arrangerer blomsterbuketter, der ikke blot tager sig smukt ud i frisk tilstand, men også når de tørrer ind.

Egnede blomster til det…

Hvis blomsten har et lavt væskeindhold, kan du tørre blomsten eller din buket direkte i en vase. Der må meget gerne være lidt vand i vasen under tørringsprocessen, og når blomsten så småt begynder at visne sprayer du den med hårlak eller ’Elefanthud spray’, som er velegnet til blomster.

Når blomsten er helt tør, klipper du forsigtigt spidsen af stilken og sætter den tilbage i vasen uden vand.

Mindre egnede blomster…

Hvis blomsten derimod har et højt væskeindhold, vil tørringsprocessen tage lidt længere tid. Før blomsten eller buketten begynder at tørre sprayer du den med hårlak eller ’Elefanthud spray’.

Hæng nu blomsten på hovedet f.eks. ved at binde en snor om blomsten/buketten og hænge den op med en tøjklemme et mørkt og tørt sted. Nu skal du blot vente til blomsten er helt tør.

Tre bud på stilarter der forsætter 2019…

Boheme/Vintage stilen… Boheme og vintage stilen er meget populær med sin enkle, delikate og feminine detaljer, florlette kjoler med flagrende tyl og lækre blonde effekter. Boheme looket fuldendes ofte med en blomsterkrans til håret. Ofte til dem som ønsker det utraditionelle og afslappede bryllup. Brudebuketten hertil vil ofte være i et hav af skønne pasteller og bundet med en let hånd, så den ser naturlig ud, og ofte uden lukket håndtag på buketten, hvilket er super smukt, men også mindre praktisk da safterne fra stilkene kan afgive farve på kjolen.

Go Back to the sixties…I år kommer vi også til at se 60ér inspirerede korte kjoler. Smarte og friske kombineret med flotte blonder eller perlebroderinger. Dette look passer perfekt til den romantiske brud, som vil fyre den af på dansegulvet og vise sine flotte sko frem. Her vil brudebuketten typisk være en dråbeformet buket, med hæng på og gerne i hvide/lyse farver.

Prinsesse for en dag… Den pompøse prinsessekjole går aldrig af mode. Denne type kjole er til bruden, som går all in på sin bryllupsdag. Her er alt tilladt, -store skørter, masser af tyl eller tung satin, gerne med slæb og med fokus på barm og slæb. Her er der ingen grænser for hvad brudebuketten består af, men en ting er sikkert, den er pragende og voluminøs.

Farvevalg…

Der er ikke samme stramme retningslinjer som tidligere, når det kommer til valg af farver. Faktisk er det helt op til dig at vurdere, hvilke nuancer der vil passe bedst til jeres bryllupsfest.

Et lille pejlemærke, her er en lille oversigt over de enkelte farvers betydning:

 • Rød – Blomster i røde nuancer symboliserer kærlighed, begær, hengivenhed og lidenskab.
 • Lyserød – Lyserøde blomster betyder lykke, glæde, ungdommelighed og uskyld.
 • Hvid – Buketter i hvide nuancer er et udtryk for uskyld, renhed og perfektionisme.
 • Fersken – Ferskenfarvede nuancer symboliserer ofte beskedenhed og uskyld.
 • Lilla – Lilla er et udtryk for lykke og held.

Blomstertjekliste:

Selvom brudebuketten højst sandsynligt fylder mest i blomsterovervejelserne, er der meget andet, der skal huskes. Derfor har jeg lavet en tjekliste, som I kan lade jer inspirerer af, når I skal vælge og bestille blomster til jeres bryllup. Og selvfølgelig lade jeres blomsterdekoratør og evt. festarrangør råde og vejlede jer.

 • Brudebuket
 • Pynt til kirken
 • Knaphulsbuket til gom og brudesvend evt. Flere
 • Brudepigebuket, brudepigekrans eller brudepigekurv
 • Blomster til bil eller hestevogn
 • Dekorationer til borddækning
 • Blomster til pyntning på location ude som inde.
 • Blomster til vielse på location.
 • Blomster hos overnattende gæster

Og så vil jeg lige indskyde en kommentar til bestilling af brudebuket, jeg bliver tit spurgt om det skal være den kommende gom der skal bestille brudebuketten. Det var tradition i gamle dage at det var gommen der stod for bestilling af brudebuket, brystbuketter mm. Men nej det er ikke en regel i dag, det skal man gøre som man synes og har temperament til.

Hvilken stil er mine yndlings blomster…

–  Min egen personlige stil indenfor blomster er meget rustik romantisk med et tvist af natur. Mine yndlingsblomster er franske anemoner, pæoner, ranunkler og dahlia.

Og når jeg nu nævner disse blomster, vil jeg lige nævne at man jo også skal tage højde for hvilke blomster det er muligt at købe på hvilke årstider…

F.eks. Ranunklen som mange falder for har sæson ca. fra februar frem til April. Den franske Anemone fra Marts frem til August. Pæoner og bonderoser er meget populære blomster og man kan nemt farer vild i de to navne, som bliver brugt i flæng til at beskrive de storhovedet skønheder. Men pæoner og bonderoser er ikke helt det samme, trods de ligner hinanden til forveksling. Forskellen ligger i væksten, højden og blomstringstidspunktet. Sæsonen for bonderoser og pæoner er ikke særlig lang, den strækker sig fra start Maj til slut Juli.

Men når det så er sagt, så bliver mange blomster drevet frem i Holland, så de strækker sig over længere tid, men det afspejler også kvalitet og pris.

Blomster til bryllup…

Så snart man siger ordet bryllup, så fyldes hovedet med smukke billeder af blomsterdekorationer i alle afskygninger. Og netop det skønne ved blomster er, at de er smukke uanset udformningen, størrelsen og mængden.

Med mange års erfaring som blomsterdekoratør er jeg ”ekspert” i at tilpasse og vejlede omkring mængde og muligheder, og mulighederne er mange…

Dekoratør Diana Rose